2015. szeptember 24., csütörtök

POZOR : Od HIV vírusu je nebezpečnejšia choroba HPV?!

Podľa predpovede o pár rokov  preberie miesto nebezpečnému  HIV - vírusu o niečo agresívnejší a  známejší HPV,  čo zapríčiní ešte  väčšiu úmrtnosť   ako je u AIDS. 
hpv

1. Nevedomosť ľudí o kondómoch 

častá nevedomosť čo sa týka kondómov  je že latex nemá 100 percentnú ochranu a prenáša sa pomocou sexu prenašaním chorôb ako najpríklad HIV. Podľa noých zistení kondóm nechráni vôbec na 100 percent  proti HPV, ktorý je aj cez kožu schopný nakaziť. Toto upozorňuje hlavne  ženy ,  pretože sa choraba je na začiatku úplne  bez príznakou a potom sa nečakane objaví , a to môže byť problémom . Ale o takomto prípade vedia aj lekári , že sa u niekoho objavil  už aj  v škoršom veku HPV pritom celý život nemali žiadne problémy. 

2. HPV ako nočná mora

Keď sa už objavila choroba , dokáže byť skutočne hrozná , hlavne v intímnych partiách sa objavavia zapáleniny , bolestivé časti.


3. rýchlo šíriaci sa vírus 

HPV vírus sa veľmi rýchlo  dá chytiť čím ďalej tým je viac týchto prípadov. V USA ukázali 25% ženám uz HPV vírus. 

4. Blízko je ku krčku maternice 

Skoro všetky ženy ktoré boli nakazené HPV vírusom, našli zhodu medzi vírusom a rakovinou. Medzi 16 - tym a 18-tym tipom HPV ktoré dostanú, je na 70 % možné že dostanú aj rakovinu maternice. 

5. ženy to dostanú ľahšie 

o 5 percent väčšia šanca na HPV   že ju dostane žena od muža ako naopak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése